Der var en gang ....

Hvor kreabloggene de herskede i  blogland. Der blev kastede strik og hækling og sytøj ud i massevis, man druknet næsten i kreative ting.  Det var en skøn stor hønsegård,  og der blev sommetider råbt højt og der blev diskuteret og nogle blev beskyldt for at ha stjålet andres ideer, og hvem havde opfundet den dybe tallerken ... Jo der var liv og glad dage ... Her for et par år siden kom Instagram og mange gled i svinget og hoppede på bølgen .. og jo , Instagram vrimler med glade sy-hækle-strikke-damer og mænd og der er meget inspiration at find der ... men der mangler noget ..
Mange kreablogger stoppede bare med at blogge ... måske de tabte tråden eller gasen gik af ballongen, men væk var de .. men ikke alle, der sidder en lille gruppe af kreadamer tilbage og føler at her er lidt tomt !!!!! og det er her,  tomt og tamt og man føler sig alene !!!! Kan vi nogensinde finde gejsten igen og træde i kareter og blive store igen og tage føretrøjen på igen og kaste ideer og kreative ting på ud i blogland !!!!!!


Lige nu føre modebloggerne og mommyblogger de styre forvildt og det er super ... vi kreativeblogger må bare kommer ud af start hullerne igen ... Men hvordan !!!... bloggersdelight.dk er en samling af mest modeblogger og mommyblogger og realityblogger samt kendte blogger ... de har meget få kreablogger, lige der har de et hul ... men hvordan samler vi de kreablogger så de ikke ligger så spredt ud, men at de bliver letter af finde, og de er samlet, ikke at de ligger på samme blog, men at de ligesom ligger samlet som ala  bloggers delight ... Måske sidder jeg her og vrøvler, og alle er glade for instagram og facebook, hvor der 2-3 store grupper at syglade damer/mænd ... Jeg kan kun tale for mig selv, at det kunne være dejligt at samle de kreablogge så de bliver mere synlige ... For det er muligt, at både have en instagram og facebook og at køre en blog i et og samme, for det gør modebloggene genialt og de styre forvildt ...

kom frisk med ideer :-)

Kommentarer

 1. Hej Helle. Forstå godt hvorfor du har skrevet dette indlæg, har også set Mica Maria's indlæg. Meget enig med dig! Bloglandet er ikke død, men de ikke-kreative blogs dominerer så meget, at en kreativ blog drukner i denne masse. Se bare på din give away blog, der er så mange "sponsorerede" give aways med neglelak, øreringe og sko, så en selvlavet præmie "forsvinder" i strømmen. Men det var ikke kritik af dig, det er bare noget, der afspejler hele situationen. Det ville sikkert være smart med en samlingsted for kreative blogge...

  Sjovt at du kalder de andre blogs "realityblogs", for jeg tænkte selv på det. Det er som om der er en ny trend i Blogverden - at gøre sine børn og sig selv til en slags reality stjerne. Fatter ikke hvordan de tager alle de billeder af sig selv, og hvornår de har tid til alle de lange beretninger i indlæggerne.

  En ting er klar - Bloglandet står ikke stille, der er bare nye tider her...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elena .... firmaer og reklamebureauer har fået øje på især modeblogger og "kendte" blogger og de hjælper dem på vej med gaver og events og giveaways og mange af dem "blogger" er kendt ansigter på tv eller blade ... de har nyhedens interesse .. de har masser at midler da de har mange penge bag dem ... mommyblogger bliver forgyldt med ting og sager og de er små dronninger og deres børn er prinsesser og prinser ... jeg er på ingen måde utilfreds med dette det er trenden og alle følger strømmen ... men lige her kan kreablogge ikke følge med, for de får ingen "hjælp" der er ingen hjælper bag dem derfor er de "glemt" lidt væk ... men jeg håber de kreative blogger snart kan fylde lidt mere ... nej blogland stå ikke stille .. :-)

   Slet
 2. Åhhhh hvor ville jeg gerne kunne komme med gode råd, for hold da op hvor har du bare ret.
  Kunne ikke have sagt, det bedre selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helena ... det er da dejligt at jeg ikke er alene om at tænke det samme og vi må bare ligge vores hoveder i blød om hvordan vi kommer stærkt tilbage :-)

   Slet
 3. Jeg er helt enig med dig Helle :)
  Ved bare ikke lige hvad man kan gøre for at gøre de kreative blogs mere synlige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette .... dejlige vi er enige :-) nej det er også svært at lige finde en løsning på hvordan kreablogger bliver synlige, men jeg tænker :-)

   Slet
 4. Jeg er helt enig med dig, Helle!

  Jeg tænker, at hvis vi skal have de kreative blogge til at fylde mere igen, så må vi som kreativ blogger mere til tasterne - både på egen blog, men også at skrive hos de andre. Rigtig mange får læst med, men får ikke vist, at man har været "forbi" med en kommentar.
  Det er hurtigere at bidrage på Instagram, men den platform har som det helt store minus - hvis man spørger mig - at det bliver noget mere overfladisk end fx et blogindlæg. Der er også rigtig mange kreative grupper på Facebook, og der er det også lettere at lægge et par billeder op og skrive en kort tekst.
  Som blogger ved man også godt, at det tager mere tid at skrive et indlæg, og jeg tænker, at det også er tidsaspektet, der får indflydelse.
  Jeg er også blevet mere tavs på min blog, og jeg får heller ikke skrevet så meget hos andre, som jeg gjorde tidligere.
  Selv håber jeg, at jeg kan komme mere i gang, nu hvor sommerferien er overstået.

  Tak for dit indlæg, Helle. Det er godt, at nogen tager bladet fra munden og kommer ud med det, som rigtig mange af os tænker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anja ....dejlig du også er enig ... ja jeg tror også vi må mere til tasterne og jeg tror facebook og iG har slugt kreabloggerne fordi det er nemmere at poste billeder og få likes og kommentar der ... jeg er selv på de steder, men jeg ved at det kan lade sig gøre at være der og på bloggen ...men nu vil jeg tænke lidt og se om der sker noget når alle er kommet fra ferie :-)

   Slet
 5. Du har helt ret - der er en del der er kreative, der er forsvundet fra blogland, og nu er på twitter og facebook. Jeg er slet ikke på twitter, og kun på facebook fordi mine unger er der, og jeg må også indse, at så mange af mine venner er der, at jeg er "udenfor", hvis jeg ikke deltager.
  Samtidig kan jeg mærke at jeg bliver helt træt. Alle de indlæg om alt muligt. Man kan da ikke følge med i det hele.
  Jeg holder fast ved bloggen fordi jeg synes den er hyggeligt. Det er mere overskueligt at følge med og man kan vælge lidt mere selektivt hvor man har lyst til at forbyde sig. Billederne med igangværende og færdige projekter inspirerer mig, og værdiforøger min passion som er garn og lidt sy. Samtidig bliver jeg glad af at følge med på bloggene.

  Hvordan vi kommer mere på banen? Jo - det er muligt at linke fra bloggen til facebook f.eks. - men jeg vil hellere have en rigtig kommentar på bloggen end et "like" på facebook, så det har jeg ikke så meget lyst til. Jeg tænker at folk med tiden bliver trætte af facebook og vender tilbage til bloggen igen. Det kan godt være jeg er naiv.......

  Ikke særlig konstruktivt og idérigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte ... dejligt du er enig ... jeg er slet ikke på twitter så jeg aner ikke hvad der sker der !!! og nej man kan ikke følge med over alt og det skal man heller ikke og at få en kommentar er dejligt så man kan se nogle følger med :-) og folk bliver trætte af facebook og Instagram og twitter er svært at sige men jeg håber da at de kan vende tilbage til bloggen men jeg tænker at bloggen skulle laves lidt om så den kan køre sammen med mobiler som vi alle sidder på !!! men jeg tænker videre :-)

   Slet
 6. Er så enig! Jeg følger mange blogs både mode, bolig, mommy og krea blogs og det er tydeligt at kreablogene er mindst aktive. Selv tænker jeg at det er lige gyldigt om man er på blogger, bloggers delight eller wordpress som mange også skifter til (inkl mig inden så længe) det vigtige er om ens læsere rykker med over så man fortsat er synlig. Min blogroll er et mix af mange platforme og derved følger jeg stadig mange af de samme som altid.
  Aktiviteten tror jeg afhænger meget af tiden, selv har jeg mindre tid til det kreative og dermed heller ikke meget at vise frem ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karina ... dejligt du også er enig :-) nu er det sådan at modeblogger og mommyblogger er aktive hele tiden ... og det kan være svært at være kreativ hele tiden der kommer tidspunkter hvor man ikke er så aktiv så derfor kan kreablogger stå stille til tider ... og ja man skal jo finde tiden :-)

   Slet
 7. Det er et rigtig godt blogindlæg, Helle! Og du har ret!

  Jeg er selv blevet dårlig til at få opdateret min blog. Til gengæld er jeg heller ikke blevet mere aktiv på Instagram, men nok bare mere haft en stille periode generelt.

  Jeg synes, at mange har skrevet nogle gode indlæg, og jeg hopper bestemt med på, at vi kreabloggere skal til tasterne, hvis der skal komme mere liv. Jeg tror, det er vigtigt, at vi oftere får lagt kommentarere hos hinanden. Det behøver ikke være det store, men bare en lille tilkendegivelse om, at man har læst indlægget. Det giver altsammen de kreative blogge mere "energi" og "drive", og det er det, som jeg personligt synes, det mangler. Det er os, der er kreabloggerne, så det er også kun os, der kan være katalysator for mere aktivitet og energi. Bloggen har meget mere at byde på i forhold til Instagram, og det skal vi udnytte og gøre brug af.

  Jeg håber, at vi samtidig sammen kan få sat fokus på problemet og hjælpe hinanden med at holde liv i de kreative blogge. Først og fremmest ved at blogge af og til og ikke mindst, som før nævnt, får skrevet hos hinanden. Vi skal ikke sidde og vente på, at de andre kreabloggere skriver, men selv gå i gang. De gange, hvor jeg selv har været aktiv hos andre, modtog jeg også selv flere kommentarer. Det smitter positivt! Desuden kunne man sætte gang i små "events" i form af fx linkparty, udfordringer som fx den med "Mig og min hobby" og kreative give aways, som jo rent faktisk skiller sig ud fra dem, der er på mommyblogge og modeblogge. Vi har vist før, at det kan vi, så hvorfor ikke finde det frem igen? Jeg husker i hvert fald, at der var mange med i "Mig og min hobby"-udfordringen. Jo flere, der er med i disse udfordringer, jo mere liv hos de kreative bloggere!

  Vi skal selvfølgelig så huske at holde fast, når først "hjulene" er kommet i gang igen. Jeg er godt klar over, at der stadig er lidt ferie hist og her, men snart går vi efteråret i møde og dermed flere indetimer, og så må vi gå i tænkeboks og sætte os til tasterne. Vi skal vise, hvad de kreative blogge kan - og hvorfor de er lige så spændende som fx Instagram.

  We can do it!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita ... dejligt du er enig :-) og ja vi må blive mere aktive men vi skal jo også blogge af lyst :-) jeg er i tænke box over hvordan vi alle bliver mere synlige især kreablogger :-) og tak for din kommentar :-)

   Slet
 8. Kan kun være enig med dig og de andre som har skrevet her.
  Jeg prøver selv at holde lidt gang i min blog med et indlæg i ny og næ, og skriver da også stadig kommentarer hos andre... nogen gange...

  Grunden til at jeg nok ikke er mere aktiv, er at jeg ikke sidder så meget med computerren mere, telefonen har jo overtaget. Den er nem lige at hive frem og tage billeder med og vupti, så er det lagt på IG.

  Om bloggen ligger hos bloggers delight, blog spot eller hvad det nu hedder, er for mig lige meget. Jeg finder gerne nye blogs i andre bloglister og hvis de ser spændende ud så tilføjer jeg dem min liste.

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linette ... dejligt du også er enig :-) nu skal det at blogge være af lyst syntes jeg og hvis man ikke kan finde gejsten til at blogge så tager man en pause og ja IG er super nemt så det handler ikke om at vælge det ene frem fra det andet :-)

   Slet
 9. Jeg er her også endnu og prøver for så vidt det er muligt at opdatere bloggen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Libbie .... ja du er her da stadig og jeg læser dine indlæg, men ofte får jeg ikke lagt en kommentar og det kunne jeg godt tænke jeg havde mere tid til at ligge flere kommentar rundt omkring i blogland :-)

   Slet
 10. Hej Helle

  Det er et godt emne du har taget fat i, og fra en lidt anden vinkel end det tidligere har været debateret.. for som oftest går debatten ud på, at en af de større kreablogge, skriver og spørger om der stadig er nogen der læser med, da det ikke kommer så mange kommentarer.

  Men du går bredere så alle bedre kan pege på sig selv og måske se muligheder.

  Jeg synes at det er blevet svære at finde nye blogge. Førhen fandt jeg ofte nye blogs via blogroll, men på mange blogge (incl min egen) så er de ikke opdateret med nye blogge siden vi gik over til bloglovin.

  Der er desværre også en del af de mindre nye blogge som kun giver muligheden for at følge via GFC, mens andre bruger Bloglovin. for mit vedkommende har jeg brug for at jeg kan samle det et sted, da jeg kan mærke at jeg ikke får fulgt så meget med via GFC.

  Førhen havde vi (os i blog-landsdelen : Krealand) ofte give aways med handmade gaver.. det ser man næsten aldrig mere..
  Der var også jævnligt en blog som lavede en aktivitet som f.eks. Boys month, To-Do/Ta-Da, osv..

  Måske vi alle bør overveje om vi kan gøre lidt af den slags igen.

  jeg kan mærke at jeg desværre ikke får kommenteret så meget mere, for hvis jeg gør det via tlf., så sker der et eller andet så jeg ligger 2-3 enslydende kommentarer,. og det er lidt irriterende eller træls som jyderne ville sige.

  jeg tror at jeg vil bruge din "opsang" til at få kigget på hvordan jeg kan opdatere min blogroll og søge lidt efter flere kreablogge..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ov ja - blogroll! Du har faktisk ret! Det er der, hvor man nemmeste finder nye spændende blogge! Jeg må hellere få set på min også. Det kan være, den burde udvides.

   Slet
 11. Kære Linda .... dejligt du er med på ideen og vi må vise hvad vi går og laver og hvad vi er gode til uanset hvad det er og jeg vil ikke udlukke nogle blogge alle kan være med :-)
  der er stadig en del kreablogger med de er blevet minder af dem men vi er stadig en del tilbage og vi må bare komme ud og lave noget :-) ja det er trist at hjemmelavet giveaways er næsten væk lad os ligge hoved i blød og finde ud af noget her i efteråret og vinter :-)

  SvarSlet
 12. Kære Helle.

  Tak fordi du tager denne problemstilling op. Du har fuldstændig ret, mange af de tidligere "store" kreative blogge er blevet tavse. Det er ærgerligt. De er formentlig gået over til Instagram, som du også nævner. Men bloggen kan noget andet og mere end Instagram, så lad os holde fast i blogformatet og hjælpe hinanden med dels at blive synlige, og dels at få kendskab til kreative blogge, som vi hver især ellers ikke kender til. For der er jo ikke noget bedre end at blive inspireret :-)

  I forbindelse med dit indlæg opdagede jeg også, at du for nogle år siden (2013-2014) kørte et gæste-blogger-koncept på din blog, hvor du introducerede nye blogge for dine læsere. Det er også en rigtig god idé. Det kunne vi jo også gøre for at hjælpe med synliggørelsen. En variant af konceptet kunne være, at man giver opgaven videre med at introducere en ny blog, sådan at man kommer "på besøg hos hinanden". Dvs. den blog der én uge er blevet introduceret, næste uge introducere en kreativ blog, og at vi hjælper hinanden med ved at linke.

  Kh. Bella

  SvarSlet
 13. Kære Bella ... dejligt du er enig og du kommer med nogle fine forslag tak for det :-)

  SvarSlet
 14. Tak for et meget fint indlæg, Helle. Jeg er virkelig enig. Jeg har læst med hos krea-bloggere, inkl. dig i mange år, men kom først selv i gang med at blogge efter "boom-årene". Der er nogle meget trofaste og søde læsere, som motiverer med søde kommentarer, men der er generelt mere stille. Jeg har også selv i perioder været lidt langsom både med indlæg og kommentarer hos andre og er klart mere aktiv på f.eks. Instagram, men jeg holder fast i bloggen som min egen lille dagbog:-) kh. Ingrid (www.knitmandu.com )

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingrid ...godt at høre du også er enig :-) og som alle andre kan man godt være lidt stille ang blog indlæg :-)

   Slet

Send en kommentar

Ordet er dit og jeg bliver så glad for din mening :) hvis du ikke kan ligge en kommentar så kan du skrive til mig på helle@mody.dk