Hunde luftning i haven

Er det ok at lufte sin hun i egen have ... eller skal man ud 10 gang om dagen og har det en betydning for hunden ... Så længe den er så lille vil og kan den ikke gå lange ture, den ville heller ikke, men den fiser rundt i haven og føler sig tryg ... vi har oplevet, at når vi er ude på gaden så vil den hjem, og vil ikke lave stor eller små ,før den er hjemme enten gør den i haven eller på gulvet her hjemme ,nu er den kun 12 uger så lige nu tager vi det ikke tungt ... men den skal lære at det skal foregå ude ... jeg kan ikke se ,hvorfor den ikke må "luftes" i haven ... hvad er din menig ?

Kommentarer

 1. Det er meget normalt, at hvalpe ikke vil luftes væk fra haven. Fox, han gad bestemt ikke have sit halsbånd på, og han gik hele tiden imellem benene på mig, så jeg var ved at skvatte.
  Så det er som regel noget, de lige skal vænne sig til.
  Jeg mener, at det er vigtigt, at selvom hunden ikke virker glad for at gå tur, at man skal gå små ture med den flere gange dagligt, da det er den måde, de lærer det på. Ellers kan det måske blive et problem senere hen, fordi den kun vil være i haven.
  Men nej, jeg synes heller ikke, at man skal ud og gå 10 ture om dagen.
  Jeg går en morgentur med Fox om morgenen, og så går vi også et par ture med ham i løbet af dagen, men jeg lukker ham også ud i haven, så han kan løbe rundt derude og snuse og bare hygge sig. Vi leger også med ham i haven fx. Så haven bliver brugt meget, men vi går også ture hver dag med ham, da hunde har brug for at lugte til nye dufte end kun dem i haven.

  Så mit råd er at gå nogen små ture her i starten uden for haven, og så kan det være længere ture, når den bliver ældre. Men at hvis den bare lige skal have en hurtig tissetur, så kan man sagtens bruge haven.
  Hvis din datter spiller Pokemon Go, så kan hun fx tage hunden med ud at gå, hvis hun skal ud og fange Pokemons. Casper tager Fox med ud, når han fanger Pokemons.
  Jeg ser mange have deres hund med ud, når de fanger Pokemons.
  Så hvis man alligevel skal ud og fange Pokemons, så kan man lige tage sin hund med.
  Eller det kommer selvfølgelig an på hvor meget, man skal gå. Fx ligesom ham den ene der gik 24 km. på en dag. Der skal man nok ikke have hunden med. Specielt ikke i denne varme.

  Men det var bare et forslag(:

  Men hvor ser jeres nye hund dog sød ud. Stort tillykke med den(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heidi ... tak for en dejlig kommentar og vi går mange ture om dagen selvom den heller vil være i haven ... vi tænker da også at den skal vende sig til andre hunde og biler og lyde ... ja den er super skøn og vi elsker den meget højt :-)

   Slet
 2. Det handler også om socialisering med de andre hunde i møder på jeres vej, lyde fra andre omgivelser. Hvalpetræning kan varmt anbefales. Kør også gerne i tog, bus, på cykel og i bil med hunden. Jo flere oplevelser I giver hende, jo bedre bliver hun til at takle uvante situationer og jo mere selvtillid får hun. Husk at rose og belønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inga ... Tak for info ... du har ret den skal vende sig til det der sker uden for haven ... og så skal hun hygge sig i haven bagefter :-) Henning bestiller ikke andet end at rose den og give godbider hehe

   Slet
  2. Hahaha det vil jeg gerne tro 😃

   Slet
  3. Hahaha det vil jeg gerne tro 😃

   Slet
 3. hvalpe skal jo ikke som sådan gå tur, de skal opleve.
  så ud og side et sted og se på verden, så hjem i haven og lette sig (hvis det ikke er lært at gære uden for matriklen endnu) og først efter den har lettet sig kommer den ind.
  med en hvalp er det jo en velsignelse at have en have, så lærer hunde ofte meget hurtigere at blive renlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Min Servicehund .... vores hund elsker vores have og ja vi går en del gå ture om dagen små ture så den lære omgivelserne og andre hunde at kende :-)

   Slet
  2. så alt jo fint, med en teenager eller voksen hund så ville jeg sige de skal luftes uden for haven (men derfor kan den hurtige morgen tis eller nat tis jo godt være i haven stadigvæk)
   I heldige at havde en have.

   Slet

Send en kommentar

Ordet er dit og jeg bliver så glad for din mening :) hvis du ikke kan ligge en kommentar så kan du skrive til mig på helle@mody.dk